Nyheter

MidgardGruppen

Bergen kommune tar tre etasjer i Midgards nybygg
Publisert 19.10.2023 kl 15:15
...

Bergen kommune leier tre etasjer i Midgard Gruppens nybygg i Eidsvågveien 115. Dermed er to tredeler av det nye kontorbygget leid ut.


– Vi er veldig glade for at en langsiktig og god leietaker som Bergen kommune valgte vårt nybygg i Eidsvåg når de skulle flytte, sier eiendomssjef i Midgard Gruppen, Hilde Løland.

– Nesten for flott for kontorer
Det moderne kontorbygget ligger ved sjøkanten i idylliske Eidsvåg, og har en småbåthavn som nærmeste nabo.
– Dette har blitt et flott bygg med en fantastisk beliggenhet. Egentlig er det nesten for flott beliggenhet for et kontorbygg, sier Løland.
God beliggenhet med sjøutsikt, matches av gode kvaliteter. Bygget som nå nærmer seg ferdigstillelse er i energiklasse A og får solceller på taket. Bygget tilfredsstiller med andre ord både ambisiøse leietakeres og Midgard Gruppens egne bærekraftambisjoner.
– Samtidig som det selvsagt også sikrer lave energikostnader for våre leietakere, sier Løland.

Med Bergen kommune på plass, er cirka 2200 kvadratmeter av byggets samlede areal på knappe 4000 kvadratmeter, inkludert en parkeringskjeller, utleid. Kommunen flytter inn i lokalene i løpet av sommeren i 2024.
– Responsen på bygget har vært god, og vi er i dialog med flere aktører som er interessert. Det er imidlertid fortsatt muligheter for de som er på jakt etter moderne kontorlokaler med god beliggenhet og sjøutsikt, sier Løland.

Attraktiv kontordestinasjon
Det nye kontorbygget ligger bare et steinkast unna selskapets andre eiendom i det samme området, nemlig Eidsvåg fabrikker. Eiendommen har over tid blitt rehabilitert og det gamle fabrikkbygget fremstår i dag som en perle ved sjøkanten.
– Med Eidsvåg fabrikker og nybygget, er området etablert som en attraktiv og praktisk kontordestinasjon, sier Løland.
Hun forteller at det i nybyggets underetasje, er bra med parkeringsplasser til både biler og sykler. På under ti minutter kan man dermed effektivt forflyttet seg til Fisketorget, før man etter møtet raskt finner arbeidsroen i selskapets lokaler i Eidsvåg.
– For de som ønsker, så har vi også kaiplasser rett utenfor. Så om man vil komme sjøveien, så er det et alternativ. For de som foretrekker kollektive fremkomstmidler, så går bussen i veien rett bak bygget, sier Løland.

Bygget på spek
Så stor tro hadde Midgard Gruppen på det nye kontorbygget, at de gikk i gang med byggingen uten å ha leietakere på plass.
– Det er alltid risiko forbundet med å gå i gang med et nybygg uten å ha leietakere på plass, men bygget er fleksibelt og kan tilpasses en rekke ulike behov. God fleksibilitet og beliggenhet, samt erfaringer fra Eidsvåg fabrikker, gjorde at vi valgte å gå i gang uten leietakere. Det viste seg å være en vellykket strategi, sier Løland.
...
...

Er dere på jakt etter næringslokaler eller bolig?

Midgardgruppen besitter et betydelig antall kvadratmeter næringseiendom og har et stort antall boligenheter under utvikling.

Lokaler
til leie

Bolig
til leie