Nye kontorer har gitt en ny giv for Norwegian Electric Systems. Selskapet flyttet nylig inn i totalrehabiliterte kontorer hos Midgard på Janaflaten og kan nå vise til en rekordhøy ordrereserve.
– Det er ingen tvil om at lokalene har gitt oss en - en ny giv, sier administrerende direktør i Norwegian Electric Systems, Siv Remøy-Vangen.
Hun leder et selskap som har vært gjennom en omfattende endringsreise, men som nå seiler i medvind.
– Den positive utviklingen skyldes selvsagt ikke lokalene alene, men det er ingen tvil om at for mange av oss har vært et viktige i en tid med mye usikkerhet, sier Remøy-Vangen, som legger til:
– Lokalene betyr også mye når vi skal ansette nye kollegaer. Vi er i en bransje hvor konkurransen om de beste medarbeiderne er høy og da kan lokalene være én av faktorene som vipper de i vår favør.
Bærekraftig rehabilitering
Siden selskapet ble etablert i 2011, har de holdt til i Midgards lokaler på Janaflaten 10 i Bergen vest. Eiendommen var opprinnelig utviklet for en stor enbruker, men har de senere årene blitt tilpasset for flere leietakere og mer fleksible leieforhold.
– Janaflaten 10 er i dag et rehabilitert og moderne kontor- og lagerbygg, sier eiendomssjef hos Midgard, Hilde Løland.
Da leiekontrakten nærmet seg utløp, gikk Norwegian Electric Systems i seg selv og tok en grundig runde på hva de skulle gjøre. Skulle de finne seg nye lokaler et annet sted, eller skulle de bli værende?
– Vi var i dialog med flere potensielle gårdeiere, men Midgard kom opp med et løsningsforslag som vi likte. Vi har i dag fått lokaler som vi er svært fornøyde med, sier Remøy-Vangen.
Løsningen var å flytte selskapet til midlertidige lokaler på Lønningen mens eksisterende lokalene ble pusset opp. Fra å være lukkede og 90-tallsinspirerte, har de nå fått helt moderne lokaler med stor grad av fleksibilitet, god takhøyde og mye lysinnslipp.
– I rehabiliteringsprosessen har vi hatt stort fokus på gjenbruk. Mye av de eksisterende materialene er derfor tatt vare på. Dette har vært viktig for vår egen del, men det har også vært løftet frem som et avgjørende punkt av leietaker, sier prosjektleder hos Midgard, Jarle Grønås.
Hundre prosent sorteringsgrad
Han forteller at de i rehabiliteringsprosessen også har hatt et strengt avfallsregime.
– Vi har oppnådd en sorteringsgrad på hundre prosent, noe som er ganske unikt. Her må vi rette en stor takk til Helgesen Tekniske bygg som har hatt et enormt engasjement for å få det til. Uten deres innsats ville nok ikke det vært mulig, sier Grønås.
Hilde Løland i Midgard er svært tilfreds med at Norwegian Electric Systems valgte å bli værende i bygget.
– Vi har gjennom hele prosessen hatt en god og konstruktiv dialog. Det har gitt et godt resultat både for leietaker og oss, sier Løland.
Hun skryter samtidig av Midgards prosjektleder, Jarle Grønås, som hun forteller har lagt ned en imponerende innsats.
– Det har vært flere interne flytteprosesser som har pågått i bygget samtidig, i tillegg til at Sotra Link-arbeidene har pågått rett utenfor døren. Det har vært et krevende prosjekt å styre, men Jarle har håndtert det svært godt, sier Løland.
Rekordhøy ordrereserve
Norwegian Electric Systems er et selskap som lever midt i det grønne skiftet. De har nemlig spesialisert seg på energi- og energidistribusjon for maritim næring. Det vil si at de tilbyr et bredt utvalg av integrerte løsninger innen kraft, automasjon og navigasjon for en rekke fartøytyper. Løsningene er skreddersydd og utviklet for å optimalisere fartøyets ytelse, redusere miljøpåvirkningen og sikre pålitelig drift.
– Vi er en del av løsningen for en mer bærekraftig skipsfart, sier Remøy-Vangen.
Den generelle samfunnsutviklingen, med et stadig økende bærekraftig fokus, kombinert med de endringene som selskapet har gjort, gir åpenbart resultater. Bare de siste to årene er ordrereserven nærmest firedoblet.
– Vi har nå en ordrereserve på 1,2 milliarder kroner. Det er rekordhøyt og en indikasjon på at de grepene vi har tatt har vært riktige, sier Remøy-Vangen.