Nyheter

MidgardGruppen

FotMob erobrer verden fra Kokstad
Publisert 01.06.2023 kl 08:45
...

Stang inn. Fra et kontorlokale på Kokstad formidler selskapet FotMob fotballresultater fra mer enn 500 ligaer fra hele verden, til hele verden.


– Vi har nå 14 millioner månedlige brukere av appen, sier gründer, utvikler og eier av FotMob, Christer Nordvik.

Hadde ingen internasjonale ambisjoner
Fotballeventyret begynte for snart 20 år siden, da han var på bryllupsreise i Thailand. Han var oppgitt over hvor vanskelig det var å følge Brann, mens han selv var på bortebane.
– Det var nesten umulig å følge med, så da jeg kom hjem sa jeg til broren min at dette må vi gjøre noe med. Vi må utvikle en app som gjør det mulig for oss å følge Brann-resultatene uansett hvor vi er i verden, sier Nordvik.
De to som begge var utdannet IT-ingeniører, gikk umiddelbart i gang, og ikke så lenge etter var FotMob født. Lenge var dette bare noe de holdt på med ved siden av jobb.
– Det var hobby, og vi hadde ingen former for internasjonale ambisjoner, sier Nordvik.

En av verdens mest populære
Etter noen år med hobbyutvikling begynte det virkelig å løsne i 2008. Da var FotMob én av de første 20 som fikk være med da Android ble lansert. Antallet brukere gikk i taket. Det virkelige gjennombruddet kom imidlertid to år senere.
– Vi lagde en egen VM-app i forbindelse med fotball-VM i 2010. Den fikk mye oppmerksomhet og ble blant annet omtalt i New York Times. Resultatet var at vi i løpet av VM fikk flere hundre tusen nye brukere, sier Nordvik.
I dag er FotMob en av verdens mest populære fotballapper, og ifølge mange den beste. I appen kan man i dag følge mer enn 500 ulike ligaer på mer enn 30 ulike språk. Med sine 14 millioner månedlige brukere, et tall som for øvrig vokser dag for dag, er de også en av landets absolutt mest populære apper.
– Vi har brukere fra alle land. Blant norske apper er vi nok trolig bare slått av WordFeud og Kahoot, sier Nordvik.

Skal doble
Reisen er på ingen måte over. Gründerne har et mål om at dagens 14 millioner månedlige brukere skal bli langt flere. Målet er en dobling i antallet brukere, og vel så det, innen 2025.
– Vi har satt oss som mål å ha 30 millioner brukere i løpet av to og et halvt år. Vi er i rute til å nå målet, sier Nordvik.
Det meste av den eventyrlige reisen har funnet sted på Kokstad, i Midgard gruppens lokaler. Her har de byttet lokaler flere ganger, i takt med utviklingen til selskapet.
– Etter hvert begynte også min bror og min kone i selskapet, og til sammen teller vi nå 20 medarbeidere. De fleste sitter her på Kokstad, men vi har også to stykker i Mexico og to i London, sier Norvik.

Unike lokaler
Lokalene på Kokstad er skreddersydd og tilpasset selskapet med blant annet en egen tribune, cornerflagg, radiatorer hengt på veggen og malt grønne som en fotballbane, samt en stor sosial sone.
– Her har vi møter, men vi gjør også mye gøy. I kveld skal vi for eksempel ha en sosial samling hvor vi spiller Fifa, sier Nordvik.
Han skryter av Midgard gruppens fleksibilitet og vilje til å tilpasse seg leietakerens endrede behov.
– Vi trives veldig godt og har fått det akkurat slik vi ville ha det, sier Nordvik.
...

Er dere på jakt etter næringslokaler eller bolig?

Midgardgruppen besitter et betydelig antall kvadratmeter næringseiendom og har et stort antall boligenheter under utvikling.

Lokaler
til leie

Bolig
til leie