Nyheter

MidgardGruppen

Mot normalt, selv for Normal
Publisert 16.10.2023 kl 15:20
...

Da Normal åpnet dørene på Husnes Storsenter, var det ikke bare kø i døren, men langt ut på plassen.


– Det var så mye folk at vi var nødt til å slippe folk inn i puljer, sier senterleder ved Husnes storsenter, Terje Børtveit.
I sommer åpnet den danske kjeden Normal dørene til sin nye butikk på Husnes Storsenter i Kvinnherad. Aldri før, har en butikkåpning på Husnes skapt lignende tilstander.
– Da vi åpnet dørene var det kø langt ut på plassen. Toltalt var det 1200 kunder innom på åpningsdagen. Noe lignende har aldri skjedd ved tidligere butikkåpninger, sier Børtveit.

– Helt fenomenalt
Normalt-kjeden har i dag 160 butikker i Norge. De er vant til gode åpningsdager, men selv for de var åpningen på Husnes spesiell.
– Vi er bortskjemt med kø på åpningsdager, men det vi opplevde på Husnes var helt fenomenalt, sier regionsjef i Normal, Knut Risnes.
Han forteller at Normal vokser kraftig og at antallet butikker derfor forandrer seg hele tiden, men for ikke så lenge siden åpnet de sin butikk nummer 160 i Norge. Kjeden har butikker både i Danmark, Sverige, Finland, Nederland, Frankrike, Portugal og Spania i tillegg til Norge.
– Og nå også på Husnes, smiler butikkleder ved Normals butikk på Husnes Storsenter, Mona Yvonne Olufsen.

Hun har lang fartstid på senteret og har vært butikkleder på flere andre butikker tidligere.
– Den nye Normal-butikken har levert stabilt bra fra åpningsdag og frem til i dag, vi er strålende fornøyde med slagstallene, sier Olufsen.

Sport Outlet flytter inn
Husnes Storsenter er et av Midgards to kjøpesenter i Sunnhordland. Senteret, som er et moderne lokalsenter for innbyggerne i Kvinnherad, har et godt og variert utvalg med cirka 25 spennende butikker. Børtveit forteller at de den siste tiden har gjort en rekke grep som han er overbevist om at vil gi senteret et fint løft fremover.
– Et av de var å få på plass Normal. Dette er en kjede med stor suksess og et vareutvalg som vi gjerne ønsket å tilby våre kunder, sier Børtveit.
I tillegg har også Sport Outlet signert en større leieavtale og i løpet av våren neste år åpner de en flott butikk i senterets første etasje. På lik linje med Normal, vokser også Sport Outlet-kjeden raskt. Den bergensk-eide kjeden har nå butikker over landet, fra Alta i nord til Kristiansand i sør.
– Sport Outlet er også en kjede som har stått på vår ønskeliste lenger, sier Børtveit.

Mål om en halv milliard
Senterlederen forteller at senteret går godt og at de kan vise til en omsetningsvekst på rundt to prosent, sammenlignet med i fjor.
– Vi hadde i fjor en samlet omsetning på cirka 470 millioner kroner. November og desember er normalt sterke handelsmåneder, men det er mye usikkerhet om dagen, så hva vi ender på i år er vanskelig å si, men vi har et langsiktig mål om å nå en halv milliard kroner, sier Børtveit.

Plass til flere
Han forteller at de på grunn av den siste tidens rokeringene i senteret, så har de fått noen få ledige handelsarealer.
– For de som ønsker å være en del av Kvinnherads mest spennende handelsdestinasjon, er det derfor bare å ta kontakt. Vi har en god markedsposisjon og en veldig lojal og stabil kjøpergruppe. De ledige arealene varierer i størrelse på mellom 80 og 200 kvadratmeter og burde passe godt for flere aktører. Vi er i dialog med noen, men det er fortsatt muligheter, sier Børtveit.
...

Er dere på jakt etter næringslokaler eller bolig?

Midgardgruppen besitter et betydelig antall kvadratmeter næringseiendom og har et stort antall boligenheter under utvikling.

Lokaler
til leie

Bolig
til leie